Domov E-mail Nazaj Kazalo
Na vrh
 
« nazaj
 
 
Kaj so interaktivni portali?

Hiter razvoj interneta in še hitrejši razvoj tehnologij je prinesel neslutene zmožnosti svetovnemu gospodarstvu in gospodarskim subjektom v smislu povezovanja med le-temi, trženju izdelkov in storitev ter hitri izmenjavi informacij, kjer čas in prostor ne predstavljata nobene ovire. Tukaj igrajo zelo pomembno vlogo interaktivni portali, ki nastopajo kot glavno orodje za organizirano dostopanje do informacij, potem ko običajne spletne strani zaradi množice podatkov in večnega hitenja niso več dovolj.

Portali so postali poslovno - internetno središče, predstavljajo povezavo različnih virov informacij z interneta, poslovnih baz in aplikacij v enotno vstopno točko, preko katere do njih vstopamo z uporabo spletnih brskalnikov.

Zakaj interaktivni portali?

Predvsem zato, ker uporabnikom koristijo na mnogo načinov.
Učinkovita raba pravočasno dobljenih informacij o produktih, storitvah in poslovnih partnerjih je postala neprecenljiva. S pomočjo portalov lahko uporabniki zelo hitro pridejo do podatkov o podjetju ali do informacij, povezanih s podjetjem in njegovo dejavnostjo. Poleg tega portali ponujajo vse informacije, kot jih skupaj ponujajo intraneti, ekstraneti, podatkovne baze in razni sistemi za upravljanje z dokumenti, dostop do katerekoli "komponente" pa je takojšen in neposreden.