Domov E-mail Nazaj Kazalo
Na vrh
 
« nazaj
 
 
Kako izkoristiti prednosti na novem fotografskem trgu?

Če kaj drži o internetu in WWW, drži dejstvo, da so dandanes uporabniki bolj samostojni kot kadarkoli. Na razpolago imajo namreč več izbire, informacij in poznavanja tržne kulture.

In tehnologija je del tega, kajti že skoraj vsaka družina ima doma vse potrebno za majhno podjetje: faks, računalnik, tiskalnik, skener, dostop do interneta, program Instant Messenger. Sedaj pa so se pojavili še digitalni fotoaparati. Zaradi vseh teh pripomočkov študentom in dijakom ni več potrebno iskati teh storitev drugod, ker jih imajo na razpolago doma.

Digitalni fotoaparat ima tudi to prednost, da ne potrebuje filmov. Nobenih filmov več! In ne samo to, digitalne fotografije sedaj zlahka posredujemo tudi drugim uporabnikom, in sicer preko svetovnega spleta ali elektronske pošte. Ampak tu se pojavi problem, ki ga fotografski studii ali fotografi lahko vzamejo kot izziv: "Trenutno ni nobenega digitalnega nadomestka za knjigo ali klasično fotografijo."
Domači tiskalniki za fotografije postajajo vedno boljši in boljši, ampak čas, ki ga porabijo za tiskanje, lahko postane problem, če želi uporabnik "razviti" 200 slik.

Rešitev z mojega vidika bi bila, da digitalne fotografije pošljemo v razvijanje v profesionalni fotografski studio. Tam lahko razvijejo vseh 200 slik v kratkem času in z enakim rezultatom, kot nekoč "stari" fotografski aparati s filmi. In kaj je enostavneje kot to, da lahko sedimo doma in preko interneta pošljemo slike, ki jih želimo razviti, v fotografski studio, in nam jih ta razvite dostavi neposredno pred domača vrata?

Možnost za tak način naročanja razvijanja slik je nekaj resnično novega in predstavlja trg, ki raste vsako minuto, z vsakim prodanim digitalnim fotoaparatom. Ideja bi naj bila takšna: "Dopustimo uporabniku digitalnega fotoaparata, da 100% uživa v svoji naložbi, in sicer tako, da mu omogočimo učinkovito in enostavno razvijanje slik." V tem smislu sem pripravil za vas nekaj korakov, ki bodo vašemu podjetju pripomogli do uspeha:

  • Ponudite vsem vašim potencialnim strankam program za naročanje razvijanja fotografij preko računalnika z uporabo interneta.
  • V svojem fotografskem studiu začnite uporabljati programe in tehnologijo za upravljanje z naročili in fotografijami.
  • Oglašujte sistem preko interneta in podobnih poti, kot jih uporabljajo podjetja za komunikacijo s svojimi strankami.
  • Naredite in vzdržujte dobro bazo podatkov svojih strank.
  • Dogovarjajte se s trgovinami komplementarnih produktov za distribucijo vašega novega programa skupaj z njihovimi izdelki.

Prav tako je pomembno vedeti, da se bo v bližnji prihodnosti zaradi tega novega trga celotno fotografsko poslovanje spremenilo. Moje vprašanje je: Zakaj ne bi bili tudi Vi del tega?

José Antonio Morales

 
Downloads:

Demo verzija

PowerPoint predstavitev